Hrvatski radio

Radio Rijeka

Osnovan "Pokret za mlade": zajedno da bude bolje

26.01.2020.

16:03

Autor: Hina

Foto: Akcija mladih i Nezavisna lista mladih

Foto: Akcija mladih i Nezavisna lista mladih

Foto: - / -

Predsjednik Nezavisne liste mladih Ante Pranić i predsjednik Akcije mladih Vjekoslav Rubeša potpisali su u Rijeci sporazum o suradnji "Pokret za mlade" kojim će se zajednički zalagati za ostanak mladih u Hrvatskoj, reformu školskog sustava i bolji položaj mladih na tržištu rada.

Zaustavljanje demografskog odumiranja Hrvatske krajnji je rezultat naših mjera koje će osigurati da mladi u našoj zemlji kvalitetno odrastaju, školuju se, pronađu posao, zasnuju obitelj i sretno žive, poručile su u nedjelju u priopćenju Akcija mladih i Nezavisna lista mladih.

"Pokret za mlade shvaća da je poboljšanje položaja mladih u društvu pitanje opstojnosti naše države. Boreći se za mlade, mi se borimo za društvo u kojem ćemo i sami htjeti živjeti. Kad se borimo za mlade, borimo se za sve generacije",  istaknuo je gradonačelnik Vrgorca i saborski zastupnik Ante Pranić.

Vjekoslav Rubeša, predsjednik Akcije mladih i vijećnik u gradu Kastvu, pojašnjava pak da pokret za mlade nije povezan samo s potpisanim sporazumom o suradnji. "Ono što nas kao pojedince još jače povezuje naši su motivi za bavljenje politikom i to kako shvaćamo politiku. Svojim dosadašnjim radom pokazali smo da je drugačija politika moguća. To je prava snaga ovog partnerstva", izjavio je Rubeša nakon potpisivanja sporazuma u subotu.

Bojan Kurelić, glavni tajnik Akcije mladih i vijećnik u općini Viškovu, najavio je da će Pokret za mlade idućih tjedana predstaviti javnosti svoje programske prioritete: reformu predškolskog i školskog sustava odgoja i obrazovanja, položaj mladih na tržištu rada, stambenu politiku zasnovanu na potrebama mladih, smanjenje dobne granice za izbore, digitalnu transformaciju društva, održivi razvoj i energetsku tranziciju, poticajno okruženje za razvoj civilnog sektora i razvoj amaterskog sporta. 

Foto: Akcija mladih i Nezavisna lista mladih

Foto: Akcija mladih i Nezavisna lista mladih

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.