Hrvatski radio

Radio Rijeka

Osnovnoj školi "Ivanke Trohar" iz Fužina predano novo kombi vozilo

17.09.2019.

12:44

Autor: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka

Foto: - / -

Sigurnost učeničkog prijevoza je zbog otežanih klimatskih uvjeta i većeg broja učenika putnika posebno važna tema u Gorskom kotaru. Dvjestotinjak tisuća kuna vrijedno kombi vozilo Primorsko-goranska županija je danas donirala i uručila Osnovnoj školi "Ivanke Trohar" iz Fužina.

Riječ je jubilarnoj donaciji ove vrste, koja je uz županijsku potporu, tijekom proteklih sedam godina realizirana u Gorskom kotaru, zbog čega su tijekom primopredaje zadovoljstvo izrekle zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić i ravnateljica škole u Fužinama Jasna Štimac.

Ovo je dvadeseti kombi, koji je u proteklih sedam godina doniran školama iz Gorskog kotara. "To je izuzetno važna stvar kako bi djeca sigurno i pravovremeno stigla na nastavu. U školu kombijem putuje devetnaestero djece iz okolnih naselja, Liča, Vrata i Fužinskog Benkovca, a cijena vozila je oko 195 tisuća kuna", ističe Medarić.

"Nama to jako puno znači, jer smo škola s 20 posto učenika koji putuju na nastavu .Novim kombijem stječemo višu razinu kvalitete, standarda i sigurnosti, što je nama posebno važno u onim otežanim uvjetima tijekom zime", rekla je ravnateljica Štimac. Poslušajte izjave:

Školski kombi Fuzine

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.