Hrvatski radio

Radio Rijeka

Osnovnoškolci na izletu: ostavila ih agencija, spasio Grad Rijeka

11.06.2015.

09:46

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Četrdeset učenika i četiri učiteljice O.Š. "Gelsi" krenuli su oko 11:30 iz Međimurja prema Rijeci autobusom koji je po njih poslao Grad Rijeka jer ih je na pola njihova izleta, krajnje neodgovornim potezom, zaboravila agencija "Express tours" iz Čakovca koja je organizirala putovanje.

Poruka roditeljima: ne brinite, sve je u redu, djeca će po dolasku u školu ostati u produženom boravku do 16 sati, kada je inače običaj doći po njih.

Učenici četvrtih razreda, zbog nemara i sramotnog ponašanja agencije "Expres tours", ostali su treći dan izleta bez prijevoza i shvatili da su izigrani. Na sreću, škola je brzo reagirala i u dogovoru s riječkom gradskom upravom jutros je prema Donjem Kraljevcu krenuo autobus koji će učenike vratiti u Rijeku. Ravnateljica škole Glorija Tijan ponašanje agencije drži nedopustivim. U cijeloj priči najbitnije je da su svi učenici dobro i da će stići kućama. Cijeli slučaj prijavit će Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, a Gradu Rijeci zahvaljuju na brzoj reakciji. 

Oko 16:15 ukazao se autobus i začula sirena koja je označila povratak i kraj muka za 40 znojnih malih glava i četiri učiteljice O.Š. "Gelsi". Još je veća bila sreća roditeljska jer Međimurje nije na kraj svijeta, ali kad neće, onda neće. Agencija "Expres tours" iz Čakovca koja je organizirala izlet za kraj školske godine netragom je, u pola izleta, nestala. Danas ih nema uz telefone, fax, mobitel, nigdje...

Četiri učiteljice napravile su odličan posao, pozvale školu, škola Grad, a Grad poslao autobus i ipak je sve dobro završilo. Čini se da slične nevolje s istom agencijom preživljava još nekoliko škola. Josip Krmpotić čekao je i dočekao povratak učenika, razgovarao s ravnateljicom Gloriom Tijan, roditeljima i djecom, a cijeli slučaj komentirao je i gradonačelnik Vojko Obersnel:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.