Hrvatski radio

Radio Rijeka

Osobe s invaliditetom iz cijele Hrvatske okupile se na plaži Kostanj

24.06.2017.

11:05

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Susret osoba s invaliditetom iz cijele Hrvatske već se 22. put održava na plaži Kostanj u Rijeci. Na najbolje uređenoj plaži za osobe s invaliditetom okuplja se tristotinjak ljudi, a više od polovice dolazi izvan riječke okolice.

Iz godine u godinu osobe s invaliditetom iz cijele Hrvatske okupljaju se na plaži Kostanj. Ove godine stižu iz Pule, Pazina, Daruvara, Siska, Đurđevca, Krapine, Križevaca, Omišlja... Najbrojniji su Daruvarčani, kaže predsjednica Društva tjelesnih invalida grada Rijeke Irene Ujčić Rob, kojih svake godine pedesetak dolazi u punom autobusu.

Na plaži koja je potpuno uređena kako bi teško pokretne ili nepokretne osobe mogle ući i izići iz mora domaćini danas pripremaju dobru zabavu. Ručak kuha 3. maj ugostiteljstvo, a za pravi ugođaj uz živu glazbu zadužena je grupa Expert s Krka. Prodaje se tombola po 25 kuna, kojom se pokrivaju troškovi susreta na plaži. Bit će gužva, ali na plaži i u moru ima mjesta za sve, kaže Irene Ujčić Rob.

A mjesta ima i za nove volontere u udruzi, posebno za pripremu četiri velika godišnja događanja: nakon ovoga susreta na plaži, slijedi zatvaranje sezone kupanja u rujnu, Međunarodni dan osoba s invaliditetom u prosincu te godišnja skupština udruge u ožujku. Tko želi volontirati, može se javiti u Društvo tjelesnih invalida grada Rijeke, Ulica Ivana Ćikovića Belog 8A na Zametu. Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.