Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Ostavi trag" - oslikavanje murala na krovu garaže Stari grad

15.04.2016.

15:07

Autor: Iva Črnjar, Darija Jurjević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Ostavi trag" - akcija je što se danas do 17 sati održava na Trgu Ivana Klobučarića, točnije na krovu garaže Stari grad, a oslikavaju se murali s motivima Europskih sveučilišnih igara što će se održati u srpnju u Rijeci i Zagrebu.

Ideja je organizatora da se građani podsjete na Univerzijadu 1987. godine i pozitivne emocije koje je ona izazvala prije gotovo 30 godina. Cilj akcije, osim predstaviti i promovirati Europske sveučilišne igre koje se održavaju od 15. do 25. srpnja u Rijeci i Zagrebu, bio je uključiti sportske ekipe i klubove grada Rijeke u nadolazeću manifestaciju. Za samo oslikavanje murala, čija je glavna poruka "Srce vjeruje, um ostvaruje", bio je zadužen riječki grafiter Bruno Nemaz, a uz njega za dobru atmosferu pobrinuli su se volonteri Sveučilišnih Igara, DJ Miren i neizostavna maskota Hrki. Glavni gosti događaja bili su polaznici OŠ Nikole Tesle, a njima su se uz brojne prolaznike pridružili i vršnjaci iz PK Primorje, VK Primorje, NK Rijeke, RK Zamet i KK Kvarner. Osim kreativnog dijela oslikavanja murala, organizirane su bile zabavne aktivnosti za sve uzraste, crtanje kredama za najmanje a svi ostali mogli su se okušati u novim sportovima Spikeball i Slackline. Vlasnici garaže tvrtka Parking Tim ustupila je prostor za oslikavanje, te su uz organizaciju cateringa i nagradnih igara postali partner EUG2016.

Na Europskim sveučilišnim igrama 2016. sudjeluje 5 tisuća studenata koji će se natjecati u 21 sportu. Najveći je to međunarodni sportski događaj organiziran u novijoj hravtskoj povijesti, a u njemu sudjeluje više od tisuću i 500 volontera, od kojih su neki sudjelovali i na današnjem oslikavanju murala. Organizator je udruga Europske sveučilišne igre Zagreb - Rijeka u suradnji s Parking Tim d.o.o.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.