Hrvatski radio

Radio Rijeka

08:28 / 22.10.2016.

Autor: Tatjana Sandalj

Osteoporoza - bolest suvremenog života

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osteoporoza je jedna od najčešćih metaboličkih bolesti današnjice i zahvaća oko 10 posto populacije. Ona je i tema cjelodnevnog druženja u riječkoj Gradskoj vijećnici. Možete doznati više o toj bolesti, ali i izmjeriti gustoću vaših kostiju te doznati kako se ponašati u skladu s tim nalazom.

Sve do 18 sati u prostoru Gradske vijećnice Grada Rijeke, u organizaciji Hrvatskog društva za osteoporozu i Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke, provodi se besplatno mjerenje mineralne gustoće kosti uz nalaz liječnika specijalista i savjet.

Cilj je promicanje znanja o osteoporozi te pravovremenoj prevenciji, dijagnostici i liječenju. Osteoporoza je jedna od najčešćih metaboličkih bolesti današnjice i zahvaća oko 10 posto populacije. Za više o osteoporozi kliknite ovdje.

Obzirom da bolest nastaje najčešće nakon menopauze, ovaj pregled namijenjen je ženama, ali i muškarcima iznad 50 godina života. Najugroženija skupina su oni koji su do sada imali prijelome ili probleme  kostima, a koji se ne liječe od osteoporoze, niti su kontrolirali kvalitetu svojih kostiju.

Predavanje na temu osteoporoze održat će, od 18 sati, dr. Dubravka Jurišić Eržen i dr. Zlatko Giljević na temu "Ona i ja zajedno, Osteoporoza bolest suvremenog života".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.