Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ostvareni proračun Grada Rijeke za 2016. godinu - manji od planiranog

27.06.2017.

13:53

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas je održan kolegij riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela na kojem je, među ostalim, gradonačelnik podnio izvješće o izvršenju proračuna za prošlu godinu. Od ukupno planiranih prihoda i primitaka u iznosu od 921 milijun i 6 tisuća kuna, ostvareno je 85 posto godišnjeg plana.

U objekte u kojima se obavlja djelatnost tržnica tijekom prošle godine iz naknade za koncesiju uloženo je milijun i 183 tisuće kuna. Završeni su radovi II. faze uređenja paviljona tržnice Brajda, sanitarni, čvorovi u prizemlju paviljona ribarnice, sanirana je unutrašnjosti II. paviljona glavne tržnice te sanacija elektroinstalacija paviljona ribarnice, stoji u izvješću o izvršenju programa gradnje i uređenja komunalna infrastrukture.

Rashodi su prošle godine bili 789 milijuna i 580 tisuća kuna, odnosno 85 posto godišnjeg plana te su za 4,1 milijun kuna veći od prihoda.

Taj se manjak uglavnom odnosi na manjak prihoda proračunskih korisnika među kojima su i gradske ustanove ustanova, dok je manjak samog Grada 254 tisuće kuna, rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel te dodao da će o tome uskoro raspravljati Gradsko vijeće.

U strukturi ostvarenih prihoda i primitaka u 2016. godini najveći udjel imaju prihodi od poslovanja s 94,2 posto, pa od prodaje nefinancijske imovine i financijske imovine te zaduživanja. Ostvareni prihodi i primici proračuna u 2016. godini veći su za 14,9 posto u odnosu na 2015.

Prihvaćeno je i izvješće o sufinanciranju programa produženog boravka i cjelodnevnog odgojno-obrazovnog rada u riječkim osnovnim školama. Programe rodtelji ne plaćaju za učenike prvih razreda, a od drugog do četvrtog participiraju, ovisno o prihodima, do maksimalno 320 kuna. Ostali dio, kao i plaće za 76 učiteljica, koliko ima učeničkih skupina, plaća Grad Rijeka te za to iz proračuna izdvaja više od 7 milijuna kuna.

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.