Hrvatski radio

Radio Rijeka

Osumnjičeni ubojica djevojke u zatvoru, Mali Lošinj tuguje za žrtvom

15.02.2020.

16:14

Autor: Hina

Privođenje Branka Rafajca u Rijeci (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Privođenje Branka Rafajca u Rijeci (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Foto: - / -

Četrdeset jednogodišnji Branko Rafajac zadržan je u jednomjesečnom istražnom zatvoru, odlučila je sutkinja istrage Županijskog suda u Rijeci Helena Randić. U Malom Lošinju danas i sutra dani su žalosti zbog ubojstva 16-godišnjakinje. Djevojka je ubijena dok se u društvu majke pripremala za školu.

Istražni zatvor je određen po više osnova: zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela, ali i posebno teških okolnosti počinjenja ovog kažnjivog djela, a to se odnosi na način počinjenja, osobu žrtve i posljedičnu uznemirenost javnosti, kazao je glasnogovornik Županijskog suda u Rijeci Zoran Sršen.

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci tereti Branka Rafajca za teško ubojstvo.

Rafajca se sumnjiči da je u petak ujutro, malo nakon 6 sati, u zgradi u Malom Lošinju napao djevojku i njenu majku, nanijevši djevojci teške ozljede nožem. Majka se ujutro spremala za posao, a djevojka za školu, kada ih je Rafajac napao u dvorištu zgrade u kojoj su stanovale. Unatoč brzoj intervenciji liječnika, 16-godišnja djevojka je, zbog težine ozljeda, umrla na mjestu napada.

Rafajac je ubrzo priveden u policijsku postaju.

Nakon saslušanja je odvjetnik po službenoj dužnosti Goran Crnković rekao da je njegov branjenik, unatoč odvjetničkom savjetu da se brani šutnjom, iznio svoju obranu, ali Crnković nije želio iznositi detalje zbog pijeteta prema maloljetnoj žrtvi i njezinim roditeljima.

Kako su u izjavama za medije naveli majka i otac ubijene 16-godišnje djevojke, Rafajac i ta obitelj nisu se poznavali. Rafajac je rodom iz Osijeka, a već nekoliko godina živi u Malom Lošinju. Evidentiran je zbog obiteljskog nasilja, posjedovanje droge i remećenja javnog reda i mira, a 2018. godine bio je na liječenju u Psihijatrijskoj bolnici Rab.

"Osumnjičenik je otprije poznat policiji po počinjenju prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o suzbijanju droga i Zakona o suzbijanju nasilja u obitelji", izjavio je Irdin Mujačić, pomoćnik načelnika policijske postaje Mali Lošinj za kriminalističku policiju.

Poslušajte Mujačićevu izjavu i komentare građana:

Ubojstvo Lošinj - izjava (HRT)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.