Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvoren Međunarodni studentski filmski festival STIFF: Nakon filmova - izložba i karaoke!

25.11.2022.

11:00

Autor: Radio Rijeka

redateljica Lili Zahavi

redateljica Lili Zahavi

Foto: - / STIFF

U riječkom Art-kinu službeno je otvoreno 9. izdanje Međunarodnog studentskog filmskog festivala na sreću brojnih filmskih zaljubljenika i entuzijasta.

Otvorenje ovogodišnjeg izdanja vodila je Sendi Bakotić, ujedno jedna od selektorica koja je uz bogat program ove godine istaknula rekordni broj volontera uključenih u stvaranje festivala. 


9. STIFF službeno je otvorio i Chris Marcich, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra — HAVC. Istaknuo je kako je odanost bitna za stvaranje budućih generacija filmaša, a uz podršku institucije na čijem je čelu smatra važnim i podršku Grada Rijeke, kao i Art-kina kao lokalnih poticatelja razvoja audiovizualne umjetnosti.


U ime Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Marta Žuvić, prorektorica za studije, studente i osiguravanje kvalitete čestitala je organizatorima te pozvala sve na daljnje praćenje i zajedničku proslavu narednog, jubilarnog izdanja.

Festival je nešto posebno u čemu sudjeluje Sveučilište, a dokazuje kako time Sveučilište provodi svoje atribute — ono je okrenuto studentima koji imaju priliku sudjelovati u organizaciji ovako velikog projekta.

Marta Žuvić

Marta Ban, koja je također jedna od selektorica programa, zahvalila se umjetničkoj direktorici Maši Drndić i kolektivu zbog kojih je STIFF atmosfera svake godine sve bolja.


Zaključno, festival je službeno otvorila Maša Drndić, umjetnička direktorica festivala te jedna od triju selektorica koja je izrazila zahvalnost cijelom timu ljudi zbog kojih je festival ove godine i proširen. Pozvala je okupljene na program u Art-kinu, kao i popratni program u Galeriji SKC kojeg će biti sve do ove nedjelje, 27. studenoga.


Publika je na otvorenju u Art-kinu imala priliku pogledati animirani film Animalno trenje, igrani film Plavi Šum i dokumentarni film Ja, ja i ja (Me Myself Andi). Nakon filma uslijedio je razgovor s redateljicom filma Lili Zahavi koja je istaknula kako film diljem svijeta budi slične emocije zbog svoje univerzalne teme.

Danas nas očekuje bogati programski dan sa dva natjecateljska programska bloka — Pantomima, koji počinje u 18 te Dodavanje koje počinje u 20 sati, dok je popratni program rezerviran za Doigravanje, razgovore s autorima koje će voditi Katarina Erak u Galeriji SKC s početkom u 21:30, kao i performanr Marie Chiare Ziosi, naziva Some Songs, s početkom u 22 sata i 30 minuta u Galeriji SKC.

STIFF organizacijski tim

Zatvaranje festivala i proglašenje pobjednika održat će se u nedjelju u 21 sati i 30 minuta u Art-kinu nakon čega slijedi završni festivalski party. Ulaz na sve STIFF programe je slobodan!


Više o programu i organizacijskom timu pronađite-OVDJE-.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.