Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvoren natječaj za ravnatelja Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja

20.03.2023.

14:13

Autor: Neva Funčić

Guvernerova palača

Guvernerova palača

Foto: - / Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja

Najtječaj za izbor ravnatelja Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja raspisan je 17. ožujka i traje 18 dana od objave. Primorsko-goranska županija raspisala je dva javna poziva za potpore gradovima i općinama smještenima na visini od višoj od 160 metara iznad mora.

Za subvencioniranje linija javnog prijevoza izdvojeno je 332 tisuće eura, dok se za projekte izvanrednog popravka cesta izdvaja 140 tisuća eura, najavila je zamjenica župana PGŽ Marina Medarić.


Medarić je izvijestila i da se dio ugovora koji će u ponedjeljak biti potpisani u Ministarstvu mora prometa i infrastrukture, o dodjeli 13,6 milijuna eura za sufinanciranje projekta lučke infrastrukture u morskim lukama, odnosi i na projekte u PGŽ. Dio tog novca, dva milijuna 840 tisuća eura, bit će usmjeren na obnovu luka u Primorsko-goranskoj županiji, gdje je lučkim upravama odobrena četvrtina prijavljenih projekata. 


Riječ je o projektima obnove luke Podvorska u Crikvenici, pristaništa u Črišnjevi, trećoj etapi obnove zapadne obale u Cresu, obale u Baški, lukobrana u Mošćeničkoj Dragi i radovima u četiri luke na otoku Rabu. U svim projektima financijski sudjeluje i PGŽ s ukupno dva milijuna eura, izvijestila je Medarić.


Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja u prošloj je godini na šest lokacija postavio 25 novih izložbi te krenuo u obnovu istočne fontane ispred zgrade Guvernerove palače, izvijestila je županijska pročelnica za kulturu Sonja Šišić te najavila skori izbor novog ravnatelja te ustanove. 


Naime, nakon što je Nikolina Radić Štivić u veljači otišla s te pozicije, muzej vodi Tamara Mataija, a izbor novog ravnatelja očekuje se u travnju. 


Izvijestila je Šišić i o novostima u Prirodoslovnom muzeju koji je u Brodu na Kupi otvorio novi postav Špilja te najavila ovogodišnju manifestaciju Proljeće u Ronjgima u Ustanovi Ivan Matetić Ronjgov. 


Poslušajte konferenciju za novinare:

S kolegija primorsko-goranskog župana:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.