Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvoren Rijeka Nautic Show: sve o moru i brodovima na sajmu u riječkoj luci

29.09.2017.

13:28

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svečano je otvoren 5. Rijeka Nautic Show, koji će trajati do nedjelje 1. listopada. Ove godine predstavit će se sedamdesetak proizvođača plovila i opreme na izložbenim prostorima koji su, kao i prijašnjih godina, smješteni na Gatu Karoline Riječke i prostorima između Adamićevoga gata i Rive Boduli.

Rijeka Nautic Show je novi moderan nautički sajam, primjeren potrebama izlagača i očekivanjima kupaca i posjetitelja, stoga ne iznenađuje da je vrlo brzo postao važno mjesto susreta nautičara, rekao nam je predstavnik organizatora Zajednice tehničke kulture Rijeka Silvano Skočaj: "Možemo reći da imamo pedesetak plovila, što na moru, što na suhom. Imamo premijere, imamo domaće brodogradnje do pet do 14 metara, što je izuzetno važno. Imamo premijeru slovenskog proizvođača 'Planet marine' koji proizvodi gumenjak od sedam metara s jet pogonom, koji je ove godine proglašen brodom godine u Sloveniji", nabraja Skočaj.

Ulaganje u inovativnost u gospodratvu uvijek se isplati, pogotovo u brodogradnji, naglasio je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Primorsko-goranske županije Vidoje Vujić: "Dolazi vrijeme specijalističkih sajmova, kada ljudi posjećuju sajam i znaju što traže, znaju što žele pogledati. Ove godine po prvi put dižemo web inovatora i inovacija u okviru pomorstva. Na taj način kroz sajam šaljemo poruku za komercijalizaciju inovacija", naglasio je Vujić. Sajam ostaje otvoren do nedjelje 1. listopada od 9 do 19, a u nedjelju do 18 sati. Cijena ulaznice je 10 kuna. Javlja Olivera Vinković: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.