Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvoren vrtić "Čavlić" za 180 mališana, na svečanosti i Milanović

01.06.2015.

15:27

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Čavlima je svečano otvoren novoizgrađeni dječji vrtić "Čavlić", čija je zgrada energetski i ekološki napredna. Na svečanosti je bio i premijer Zoran Milanović.

Novi vrtić Čavlić može primiti 180 djece od jasličke do vrtićke dobi, a zgrada je energetski štedljiv i ekološki napredan objekt površine tisuću 930 četvornih metara. Cijeli prostor s novouređenim okolišem velik je 5400 kvadrata, a ukupna je vrijednost 15 milijuna kuna.

U Čavlima su iznimno zadovoljni što je vrtić, čija je izgradnja počela krajem 2013., već u svibnju ove godine dobio uporabnu dozvolu. Premijer Zoran Milanović rekao je da Vladi ne treba posebno zahvaljivati jer ona samo vraća uložen novac. Nije puno govorio, uz opasku da su mu usta suha, ali srce nije.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina novi je vrtić nazvao demografskom infrastrukturom. Izgradnju vrtića financirali su Općina Čavle i Ministarstvo regionalnog razvoja. Dio novca izdvojili su i Primorsko-goranska županija, za solarne panele i centralu fotonaponskih ćelija, te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Javlja Blanka Uzelac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.