Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvorena 44. Trka na prstenac, Barban dobiva zemljište trkališta Gradišće

17.08.2019.

11:13

Autor: Hina

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Podizanjem zastave jučer je službeno otvorena 44. Trka na prstenac, trodnevna manifestacija sporta, kulture i čuvanja tradicije u Barbanu. Nakon podizanja zastave, pročitana su imena 16 konjanika koji su izborili pravo sudjelovanja u natjecanjima za viticu u subotu, te u Trki na prstenac u nedjelju.

Na izložbi "Konju s ljubavlju", koja je nastala povodom 40 godina uspostave prijateljskih odnosa između barbanskog Prstenca i sinjske Alke, posjetitelji su mogli vidjeti postavu skulptura konja autora Hrvoja Dumančića.

U subotu 10 sati na rasporedu je 7. robotrka na prstenac u kojoj sudjeluju učenici osnovnih škola, a oko 13 sati počinje turnir u pljočkanju. Zabavni program u subotu zagrijat će Mladen Grdović i Šajeta, a Trka za viticu je u 17 sati. 

U nedjelju će Mario Banožić, Ministar državne imovine, u prisutnosti premijera Andreja Plenkovića, uručiti načelniku Općine Barban Daliboru Pausu Odluku o darovanju zemljišta na kojem se nalazi trkalište Trke na prstenac i streljana. 

Barbancima poznata lokacija Gradišća ima ukupnu površinu zemljišta od 17.039 m² te će ista tom prigodom postati vlasništvo Općine Barban.

U nedjelju, nakon Trke na prstenac, nastupit će Crvena jabuka i Alen Vitasović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.