Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvorena izložba 40 kostima za 40. Riječki karneval

31.01.2023.

13:36

Autor: Vladimir Jurić

Maske Riječkog karnevala

Maske Riječkog karnevala

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

40 kostima za 40. Riječki karneval naziv je izložbe koja je danas otvorena u Tower Centru Rijeka, ali i u izlogu stare riječke Name na Korzu.

Izložba je otvorena uoči 40. Međunarodne karnevalske povorke, a projekt je realizirala Riječka udruga karnevalista u suradnji s Tower Centrom Rijeka, Turističkom zajednicom grada Rijeke i Gradom Rijeka. 


Više od tisuću zaljubljenika u maškare i Riječki karneval, okupljenih u Riječku udrugu karnevalista (RUK), ali i njihovi prijatelji iz karnevalskih grupa Riječkog prstena, potrudili su se da iz svoje arhive posude maske koje su viđene kroz četrdeset karnevalskih povorki. 


Izložba donosi dašak prošlih karnevala kroz jednako toliko šarenih i šarolikih kostima. Izložbu je otvorila Maja Stepančić, predsjednica Riječke udruge karnevalista, uz prisustvo Maje Baković, voditeljice Tower Centra Rijeka i Petra Škarpe, direktora Turističke zajednice grada Rijeke. Na otvorenju izložbe bili su i aktualna Kraljica Riječkog karnevala Maja Babin i Meštar Sandi.


Poslušajte izjave bivšeg meštra Tonija i Maje Stepančić:

Maja Stepančić i Meštar Toni

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.