Hrvatski radio

Radio Rijeka

19:51 / 02.08.2017.

Autor: Hina

Otvorena Kuća Velebita - korak naprijed u radu NP-a Sjeverni Velebit

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Centar za posjetitelje Krasno - Kuća Velebita otvoren je u srijedu u Krasnom, a riječ je o projektu vrijednom 30,9 milijuna kuna, izvijestilo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Centar je sufinanciran novcem iz Europskoga fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnoga programa Regionalna konkurentnost 2007-2013. Cilj je projekta unaprijediti uvjete za razvoj turizma u Ličko-senjskoj županiji kroz Krasno i Nacionalni park Sjeverni Velebit kao jedinstveno odredište koje prirodno povezuje kontinentalnu i priobalnu turističku ponudu.

U Kući Velebita posjetioci moći saznati informacije o klimi, ekosustavima, vrstama, kulturnoj baštini i geološkim osobitostima Nacionalnoga parka Sjeverni Velebit te će im se također približiti proces nastanka jama i spilja, kao i povijest njihova istraživanja.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac na otvaranju je rekla kako je zajednički cilj Vlade i jedinica lokalnih i regionalnih te područnih samouprava poticanje gospodarskoga razvoja i otvaranje novih radnih mjesta, kao i povećanje atraktivnosti turističkih odredišta.

"Ovaj centar je od iznimne važnosti za funkcioniranje Nacionalnoga parka Sjeverni Velebit i njegov daljnji razvoj", izjavio je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.