Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvorena nova tržnica u Omišlju

26.04.2016.

14:19

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nova tržnica u centru Omišlja danas je svečano otvorena uz prisutnost i veselje mnogobrojnih žitelja tog mjesta. Tržnica, koja se počela graditi u travnju prošle godine, vrijedna je 2 i pol milijuna kuna.

Gradnja ove tržnice, bruto površine 270 četvornih metara, započela je u travnju prošle godine, s ljetnom pauzom zbog turističke sezone. "Sada je ovo stvarno jedan korak u obogaćenju ne samo izgleda centra našeg Omišlja, gdje ćemo u četiri zatvorena prostora nuditi mesnicu, ribarnicu, cvjetarnu i pekaru, a na otvorenom dijelu će se odvijati prodaja na pultovima koje ovdje sada vidite", kaže načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović.

Svečanom otvorenju, uz zvuke sopila, nazočio je i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina. "Puno toga je ovdje: jaka gospodarska priča, ali i jaka turistička priča. Ovdje je i budući najveći nacionalni energetski projekt, tako da ova općina ima veliku perspektivu i njeni stanovnici i gosti zaslužuju kvalitetnije uvjete, što s ovom tržnicom svakako dobivaju", rekao je Komadina. Vrijednost prvog uređenog prostora tržnice u Omišlju je 2 i pol milijuna kuna. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.