Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvorena sezona klizanja u delničkoj ledenoj dvorani

06.12.2021.

13:19

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Nakon otvaranja Sela Bake Mraz i adventskih programa tijekom proteklog vikenda, Delnice su i ovaj tjedan počele s otvaranjem još jednog sadržaja predblagdanske turističke ponude. Nakon petodnevnih priprema, u gradskoj ledenoj dvorani otvorena je nova, 12. po redu sezona klizanja.

Delničko gradsko klizalište posjetiteljima će biti dostupno svakog dana od 10 do 14 te od 15 do 20:30 sati.

Jedino klizalište olimpijskih dimenzija u Primorsko-goranskoj županiji ove će zime biti mjesto priprema ekipa u sinkroniziranom klizanju te održavanja dječjeg hokejaškog kampa.

Epidemiološke mjere će i ove sezone utjecati na brojnost sadržaja, no besplatni programi koji će djeci već od subote 11. prosinca omogućiti usvajanje klizačkih vještina, neće izostati, ističe direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič.

Za najmlađe, djecu u dobi od 5 do 14 godina, pripremili su tradicionalnu školu klizanja koju će i ove godine voditi licencirani trener.   

"Sezona klizanja će trajati do 28. veljače i svi koji vole klizanje neka dođu na, prema izjavama stručnjaka, najbrži led u Hrvatskoj. Mogu se pohvaliti da su svi termini, koje smo predvidjeli za održavanje klizačke škole, već sada popunjeni", kaže Udovič.

"Što se tiče epidemioloških mjera, situacija je nešto povoljnija nego lani, jer istovremeno na ledu može biti do stotinu ljudi", govori Udovič u izjavi koju možete poslušati u nastavku:

Udovič najavio sezonu klizanja u Delnicama, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.