Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvorena zajednička knjižnica Medicinskog fakulteta i KBC-a Rijeka

09.04.2021.

13:05

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Dr. Ružić i dr. Hauser na otvorenju Knjižnice za biomedicinu i zdravstvo (Foto: KBC Rijeka)

Dr. Ružić i dr. Hauser na otvorenju Knjižnice za biomedicinu i zdravstvo (Foto: KBC Rijeka)

Foto: - / -

U sklopu Dana Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, u prizemlju zgrade fakulteta otvorena je nova Knjižnica za biomedicinu i zdravstvo, čime se objedinjavaju knjižnice KBC-a Rijeka i Medicinskog fakulteta, što je jedan od koraka prema Sveučilišnoj bolnici, javljaju iz KBC-a.

"Nije riječ samo o promjeni imena postojeće fakultetske knjižnice, već o dovršetku nedavno pokrenute funkcionalne integracije knjižnice KBC-a Rijeka s knjižnicom Medicinskog fakulteta, što je ujedno i još jedan korak naprijed prema Sveučilišnoj bolnici", ocijenio je ravnatelj KBC-a prof. dr. Alen Ružić.

Nova Knjižnica za biomedicinu i zdravstvo objedinjuje knjižne fondove dosadašnje knjižnice Medicinskog fakulteta i knjižnice pri KBC-u Rijeka, kao jedan od formalnih koraka povezivanja fakulteta i KBC-a. Integracija knjižnica čini dostupnim najnovije spoznaje iz svijeta znanosti i znanja općenito. Ono se danas prenosi prije svega putem digitalnih znanstvenih baza koje, prema potrebama i interesima svojih djelatnika, KBC Rijeka i Medicinski fakultet nabavljaju zajednički.

Prisutne je pozdravio i dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. Goran Hauser, kao i dekanica Fakulteta dentalne medicine prof. dr. Sonja Pezelj Ribarić te prof. dr. Daniela Malnar, dekanica Fakulteta zdravstvenih studija, jer će i te ustanove koristiti usluge integrirane knjižnice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.