Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvorene prijave za upis studenata farmacije u Rijeci

07.07.2021.

08:37

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Armin Durgut / Pixsell

Foto: Armin Durgut / Pixsell

Foto: - / -

Otvorene su prijave za upis studenata na program integriranog stručnog studija Farmacija u Rijeci. Osim dobrog prosjeka ocjena, traži se položena matura A razine iz hrvatskog jezika, matematike i stranog jezika te kemija kao obavezan i biologija kao neobavezan izborni dio državne mature.

Za studij koji smo najavljivali stigla je i dopusnica pa su otvorene prijave, a od jeseni će trideset studenata studirati farmaciju na Sveučilištu u Rijeci. 

Riječ je o petogodišnjem redovnom integriranom preddiplomskom i diplomskom studiju

Osim državne mature za upis će trebati i potvrda o zdravstvenoj sposobnosti za studij te položen ispit iz hrvatskog jezika na B2 razini za kandidate strane državljane.

Studij farmacije u Rijeci zajedno organiziraju Medicinski fakultet i Odjel za biotehnologiju riječkog sveučilišta, a u pripremi su surađivali s Farmaceutsko-biokemijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Jadran galenskim laboratorijem, Hrvatskom ljekarničkom komorom i Hrvatskim farmaceutskim društvom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.