Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvorenje Dana židovske kulture

03.09.2022.

12:13

Autor: Iva Pavletić Crnić

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Goran Kovacic / Pixsell

Danas, u 17.00 sati, u organizaciji Židovske općine Rijeka,u prostorijama Sinagoge, Ivana Filipovića 9, održat će se otvorenje ovogodišnjih Dana židovske kulture u Rijeci.

Otvorenju manifestacije prisustvovat će gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, predsjednik Židovske općine Rijeka Ranko Špigl, rabin Luciano Moše Prelević, kreatorica projekta Fiume in Flux Brigitte Le Normand te koordinatorica programa Dana židovske kulture Rina Brumini.


U sklopu programa održat će se koncert zbora Zajednica Talijana "Fratellanza", predavanje prof. Zlatka Karača na temu "Prošlost i baština riječkih i opatijske sinagoge" kao i promocija doprinosa Židovske općine na projektu "Fiume in Flux". Bit će održana izložba akvarela, a posjetitelji će imati priliku degustirati, košer vina i delicije židovske kuhinje. Uz nastup glazbenika Davida Danijela.


Obilježavanje ove manifestacije koordinira udruga European Association for the Preservation and Promotion od Jewish Culture and Heritage, a obilježava se pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.


U susret otvorenju Dana židovske kulture u Rijeci s koordinatoricom programa Rinom Brumini razgovarala je naša Iva Pavletić Crnić. Poslušajte:

Rina Brumini: Otvorenje Dana židovske kulture u Rijeci

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.