Hrvatski radio

Radio Rijeka

Paljenje lampica na Trsatskoj gradini oduševilo tisuće posjetitelja

03.12.2018.

12:20

Autor: Matea Krmpotić

Foto: PR i Media - Trsatska gradina

Foto: PR i Media - Trsatska gradina

Foto: - / -

Tisuće posjetitelja stiglo je jučer na Trsat kako bi svjedočilo početku "Adventa na Gradini". Paljenje lampica uslijedilo je nakon odbrojavanja, točno u 18 sati, a nakon što se upalilo više od stotinu tisuća lampica, događaj je upotpunio i vatromet.

Posjetitelje su dočekale članice skupine RI Dance, a na iznenađenje najmlađih, u spilji se pojavio Djed Mraz, koji je djecu darivao slatkišima.U programu je nastupala Nina Kraljić u pratnji gitarista Miroslava Gugića te Ri Brass kvintet – puhački solisti orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca. U Nugentovom parku posjetitelje je zabavljao Dino Antonić acoustic trio. 

"Advent na Gradini" započeo je uz čak 16 kilometara božićnih lampica te jedinstvene dekoracije.

U glavnoj ulozi ove se godine našla najveća kruna u Europi - stilizirana interpretacija Votivne krune, čiji je original izložen u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci. 

Paljenje lampica uslijedilo je nakon odbrojavanja, a božićna bajka na Gradini trajat će sve do 6. siječnja, dok će klizalište biti otvoreno do 13. siječnja.

Tijekom "Adventa na Gradini" održat će se ukupno 18 programa, a prvi slijedi već u utorak 4. prosinca, kada najmlađe dolazi posjetiti Djed Mraz, od 18 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.