Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pandemija koronavirusa otežava poslovanje u šumarstvu

22.05.2020.

15:59

Autor: Nenad Lučić

Sastanak goranskih čelnika u Delnicama: raspravljalo se i o šumarstvu (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Sastanak goranskih čelnika u Delnicama: raspravljalo se i o šumarstvu (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Pandemija koronavirusa odrazit će se na poslovanje u šumarstvu, no predstavnici za Gorski kotar važne gospodarske grane na današnjem su sastanku čelnika goranskih gradova i općina u Delnicama istaknuli kako će nastojati izvršiti svoje obaveze prema lokalnoj zajednici.

Gorani zbog turizma očekuju što skoriju sanaciju nerazvrstanih cesta koje su oštećene prijevozom trupaca, a upozoravaju i na važnost redovitog plaćanja šumskog doprinosa koji se namjenski ulaže u komunalne projekte.

"Veliku 'rupu' u likvidnosti donijela nam je mjera koju smo donijeli zajedno s Vladom Republike Hrvatske a riječ je o odgodi roka naplate potraživanja od drvne industrije sa 60 na 100 dana. Tom mjerom mnoge bismo mogli spasiti", rekao je predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, podsjetivši na aktualne poslovne izazove s kojima se suočavaju zbog krizne potpore drvnoj industriji. Poslušajte izjavu:

Jakupčić o šumarstvu, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.