Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pao proračun PGŽ-a: za pozitivu nedostajao jedan glas

29.11.2018.

13:49

Autor: Neva Funčić

Atmosfera uoči sjednice (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)

Atmosfera uoči sjednice (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Proračun Primorsko-goranske županije pao je na glasovanju. SDP-ovoj koaliciji je za natpolovičnu većinu nedostajao jedan glas, 23 vijećnika su bila za, oporba je s 19 glasova bila protiv, a suzdržana je bila vijećnica Živog zida.

Vijećnici HDZ-a, Akcije mladih i Mosta poručili su da su protiv, jer nisu uvaženi njihovi amandmani. "Protiv smo načina na koji se dogovara proračun. Dogovarate se iza zatvorenih vrata, naše amandmane ni ne razmatrate", rekao je Bojan Kurelić iz Akcije mladih.

Njihov amandman da se deset milijuna kuna preusmjeri u izgradnju sortirnica i kompostana je odbijen s obrazloženjem da nije u skladu sa zakonom.

Dinko Beaković iz HDZ-a zamjerio je da je raspodjela netransparentna, odnosno da HDZ-ovi vijećnici nisu bili uključeni u pripremu prijedloga. "Uvijek smo prisutni na sjednicama, podržavamo razvojne projekte, ali ovakav proračun nećemo podržati", poručio je u ime kluba.

Hrvoje Burić iz stranke Bura već je nekoliko dana prije sjednice najavio da će glasati protiv, a nezavisni Ivica Knežević je prije glasanja otišao sa sjednice.

Izmijenjeni prijedlog ponovno će se naći pred županijskim vijećnicima najvjerojatnije do kraja godine.

Projekti ostaju na čekanju, a pročelnik za financije Krešimir Parat i župan Zlatko Komadina tvrde da je proračun od 894 milijuna kuna- zdrav, poslušajte:

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.