Hrvatski radio

Radio Rijeka

Parkirati u Opatiji? U tijeku savjetovanje o Izmjeni uvjeta parkiranja

20.08.2018.

11:21

Autor: Josip Krmpotić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Od 17. kolovoza do 17. rujna traje javno savjetovanje o Izmjeni općih uvjeta parkiranja u Opatiji, sve ono na što su nas građani upozorili još u svibnju stavljeno je na papir, a detaljnije informacije možete vidjeti i na stranicama Grada Opatije.

Uvažavajući primjedbe i sugestije Opatijaca, na tri parkirališta - kod Hotela "Ambasador", na Tržnici te kod Doma zdravlja - pokušat ćemo, kroz Izmjene općih uvjeta parkiranja, nultu zonu pretvoriti u prvu.

To bi značilo ipojeftinjenje sata parkiranja s 10 na 6, odnosno 5 kuna, a u prvoj zoni ljetni cjenik s 5 spustiti na 4 te u zimskoj sa 4 kune na 3 po satu.

"Isto tako,ljetnu parkirališnu sezonu bismo s travnja trebali pomaknuti na početak svibnja, sve kako bismo žiteljima Opatije, pa i vjernim gostima, omogućili jeftiniji parking", rekao je na konferenciji za novinare Robert Kurelić iz "Koalicije za bolju Opatiju".

"Sve što radimo, radimo za bolje uvjete parkiranja u Opatiji, pa stoga i molimo sve zaniteresirane da nam prijedloge, sugestije, primjedbe pošalju na adresu javno.savjetovanjev@opatija.hr", kaže Kurelić.

"Prvenstveno je to prijelaz iz nulteu 1. zonu parkirališta kod Hotela "Ambasador", koje koriste mnoge obitelji s djecom koje se kupaju na Tomaševcu; parkiralište na Tržnici i parkiralište kod Doma zdravlja. Dakle, na ta tri parkirališta su građani posebno tražili da prijeđemo iz nulte u 1. zonu", kaže Kurelić pojašnjavajući na što se odnose tri najzanimljivije izmjene.

Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.