Hrvatski radio

Radio Rijeka

Parni valjak s novim pjevačem u Rijeci. Hus: s Igorom smo na pravom putu

09.05.2023.

12:43

Autor: Albert Petrović

Igor Drvenkar i Husein Hasanefendić Hus

Igor Drvenkar i Husein Hasanefendić Hus

Foto: Robert Anić / Pixsell

Riječki Pogon kulture u srijedu, 10. svibnja, ugošćuje legendarni Parni valjak,prvi put s novim pjevačem, Igorom Drvenkarom. Dio je to klupske turneje koja je počela u subotu u Zadru, a nakon Rijeke slijede Ljubljana i Maribor. 

Band u Rijeku stiže ovjenčan s 4 Porina i predvođen Huseinom Hasanefendićem Husom koji je gostovao u programu Radio Rijeke. 


"Kad je riječ o tim Porinima i kad znam okolnosti i razloge zašto su se dogodili onda bih radije da ih nije bilo, ali kad je već tako, nagrada struke je priznanje koje uvijek godi", kaže Hus. 

Nakon Akijeve smrti smo bili okupirani koncertom u Zagrebu, to je bio pravi oproštaj od njega, potom je uslijedila Pula, tako da nismo zapravo ni stigli procesuirati tu tugu. Nakon toga je uslijedila praznina i morali smo odlučiti što sad?! Onda smo rekli idemo dalje,jer svirka je nekakva nasušna potreba umjetnika da se izrazi, a kad se pojavio Igor i kad smo zazvučali onako kako nam se svidjelo, znali smo da smo na pravom putu.

Husein Hasanefendić

Nova autorska pjesma "Moja glava, moja pravila" je nadmašila sva očekivanja i već pet tjedana je prva u Hrvatskoj. 


Za ovakvu turneju, po malim klubovima, Hus kaže kako je ona škola rock and rolla koju su odlučili opet proći jer su klubovi mjesta gdje se ne možeš sakriti, tu ili jesi ili nisi, a osim toga odmah dobiješ povratnu informaciju. 


Na turneju su krenuli koncertom u Zadru gdje im je bilo fenomenalno, pa jedva čekaju sutrašnji koncert, tim više što dugo nisu svirali u malom prostoru u Rijeci.


S Husom je razgovarao Albert Petrović. Poslušajte: 


Husein Hasanefendić Hus u Leksikonu Radio Rijeke

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.