Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pasarić: radio od "parnjače" do satelita

03.08.2016.

20:48

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povod razgovoru s Koraljkom Pasarićem je "Ljeto u starom gradu" čiji je on idejni začetnik. Ljeto je počelo ove srijede koncertom i nastavit će oživljavati jedan od riječkih trgova jednom tjedno tijekom kolovoza. No, osnovna nit razgovora su Pasarićevi počeci na Radio Rijeci.

Kako kaže Koraljko Pasarić, ulazak na Radio bio je: "Hajde mali idi na placu! Ali ja sam se odmah usprotivio i rekao kako mene zanima kultura i glazba. No, ipak je to bilo razumljivo, jer na taj način se prolazi kroz školu novinarstva", sjeća se.

Rado se sjeća i emisija za mlade "Slatka košarica" i "Bura", a sjeća se "podemisijice" Kulturoskop, koja je govorila o svim događanjima u omladinskoj kulturi i kulturi mladih.

Kasnije, kad je postao jedan od urednika u glazbenoj redakciji, imao je i svoje glazbene emisije "RI rock klub", "Tko to tamo pjeva", "Hit tjedna"... Bila je tu i jedna emisija posvećenu turizmu naziva "The right time" koja se radila na tri jezika, pa njemu jako draga polsatna emisija "Neka druga glazba" u kojoj se svirao country, reggae, rock, ali kako kaže Koraljko "malo iščašeniji" u tom vremenu.

"Tehnološki rečeno, vrijeme u kojem sam ja radio na radiju, bilo je doba parnjače, a danas su sateliti, bar što se tiče tehnologije koja prati rad", govori Koraljko i dodaje da svako doba ima svoje zakone i da je danas neuporedivo lakše, "...ali zadaci su isti, opet moraš biti odgovoran, moraš razmišljati tko ti je publika i da tvoj izbor bude prihvatljiv svim generacijama." Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.