Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pavlinski trg od danas je Dječji trg, Obersnel djeci predao ključeve grada

18.06.2019.

11:45

Autor: Olivera Vinković

Trenutak privremenog preimenovanja trga (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Trenutak privremenog preimenovanja trga (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Pavlinski trg u Rijeci privremeno je preimenovan u Dječji trg, a dio je to dječjeg Festivala Tobogan. Šaren i zabavan, s dječjim igralištem i skulpturom Voje Radoičića, trg je danas predan djeci, a ključ grada djeci je uručio gradonačelnik Vojko Obersnel.

Dječji trg bit će mjesto na kojem će se djeca, svakoga dana osim nedjelje, od 10 do 20 sati, moći družiti s volonterima i djelatnicima festivala.

"Od današnjeg dana djeca su privremeno zauzela ovaj trg i na njemu će se od danas sve do kraja festivala moći družiti, zabavljati, sklapati nova prijateljstva, učiti, bojati ovu ogromnu bojanku i informirati se o svim ostalim festivalskim programima", rekla je voditeljica programa Dječja kuća Jelena Milić.

"Festival Tobogan počinje 26. lipnja u 8 sati na Trgu 128. brigade bučnim, velikim i veselim spektaklom koji nas vodi do Klobučarićevog trga ispred Osnovne škole 'Nikola Tesla', a čitav festival traje dva tjedna, do 10. srpnja", dodala je Milić. Poslušajte:

Milić o Dječjem trgu, pripremila Olivera Vinković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.