Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pavlinski trg u riječkome Starom gradu dobiva novo ruho

02.11.2016.

15:36

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pavlinski trg i dio Ulice Janeza Trdine u riječkome Starom gradu uskoro će dobiti novo ruho. Radovima koji su danas počeli, uz novo popločenje, uredit će se javna rasvjeta, odvodnja oborinskih vodovodna mreža i sustav optičkih kablova.

Radi se na Pavlinskome trgu i dijelu Ulice Janeza Trdine, na 1145 četvornih metara. Trg će biti popločen mramornim i granitnim pločama: granitne kocke činit će tamnija polja unutar svjetlijih rubova od mramornih ploča koji će ih omeđivati.

Osim novoga popločenja, uredit će se i infrastrukturni sustavi. Područje će dobiti klupe i koševe za smeće, novu javnu rasvjetu, odvodnju oborinskih voda, vodovodni sustav i pripremu za optičke kablove. Bit će napravljene i staza s reljefnim oznakama za kretanje slijepih osoba, od Trdinine preko Pavlinskoga trga do Sokol kule i Starčevićeve ulice.

Postojeća stabla crnike neće se uklanjati, a planira se sadnja još jednoga stabla na jugozapadnome dijelu Pavlinskoga trga. Na trgu se zadržavaju postojeća stabla crnike i planira se sadnja dodatnog stabla na jugozapadnom dijelu trga. Iz proračuna Grada Rijeke za ove je radove osigurano 4.019.229,52 kuna bez PDV-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.