Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pazite gdje parkirate i zaustavljate vozilo, u akciji je pet novih kamera

16.08.2019.

12:39

Autor: Lea Domijan Fišter / HRT Radio Rijeka

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Uz prometne redare, u Rijeci od danas nepropisno parkiranje i zaustavljanje evidentira i 5 prometnih kamera postavljenih u središtu grada. Kamere vrijedne 200 tisuća kuna, postavljene su početkom srpnja i do jučer su bile u probnom režimu rada.

U tom je razdoblju 14 prometnih redara dnevno bilježilo stotinjak prekršitelja, a ovih pet kamera - dnevno od 150 do 250 prekršitelja! O lokacijama kamera te načinu sankcioniranja prekršitelja rekao nam je voditelj gradske Direkcije za prometno redarstvo, Marko Drpić.

"Jedna je na Fiumari, jedna u Adamićevoj uz Jadranski trg, treća je na križanju Splitske ulice i Rive, četvrta na križanju Rive i Ulice Ivana Zajca te još jedna na kraju Ulice Ivana Zajca", otkrio je Drpić.

Sustav evidentira nepropisno zaustavljanje i parkiranje te dostavlja fotografiju na računalo prometnog redara, a prometni redar uvrđuje je li ili nije riječ o prekršaju. Nakon verifikacije se na kućnu adresu vlasniku vozila šalje obavijest o počinjenom prekršaju kao i obrazac sa zahtjevom za dostavu podataka o vozaču-počinitelju prekršaja. Kazne sue kreću od 300 o 700 kuna, a za nedostavu podataka kazna iznosi 2.000 kuna. Poslušajte izjavu:

Marko Drpić, pripremila Lea Domijan Fišter

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.