Hrvatski radio

Radio Rijeka

PD Tuhobić poziva na Lovnik, na prvi Pohod Planinarskim putovima Frankopana

27.04.2023.

12:06

Autor: Neva Funčić

Dvorac Severin, Severin na Kupi

Dvorac Severin, Severin na Kupi

Foto: Putovima Frankopana / Radio Rijeka

Planinarsko društvo Tuhobić danas, 29. travnja 2023., organizira prvi Pohod Planinarskim putovima Frankopana, planinarskom obilaznicom koja predstavlja nadogradnju kulturno-povijesne rute Putovima Frankopana. Pohod se održava u povodu godišnjice smaknuća Petra Zrinskog i Frana Krsta Frankopana u Bečkom Novom mestu i u planu je da postane tradicionalna planinarska manifestacija .


U suradnji s Gradom Vrbovskom i Odjelom za sport, kulturu i tehničku kulturu Primorsko goranske županije Pohod će se održati danas, 29. travnja na području Vrbovskog, u blizini Frankopanskoga dvorca Severin. 


Planinarski dio pohoda za cilj ima planinu Lovnik. Start pohoda na Lovnik je u 9:30 sati ispred nekadašnjega motela "Vidikovac" u Hajdinama, poviše Vrbovskog, na staroj cesti za Zagreb. 


Drugi dio pohoda, namijenjen obiteljskom planinarenju kao i polaznicima Male planinarske škole PD Tuhobić, te učenicima OŠ Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko, kreće iz Lukovdola u 10,30 sati. 


Završno planinarsko druženje bit će obogaćeno i zabavnim srednjovjekovnim igrama za djecu te ovjerom pohodnih kartona u perivoju dvorca Severin. 


Planinarsku obilaznicu Putovima Frankopana , nastala kao nadogradnja županijskog projekta obnove kaštela i crkvenih objekata na kulturno- turističkoj ruti "Putovima frankopana" obuhvaća 21 planinarski vrh, od Čabra do Krka. 


Više o planinarskim frankopanskim stazama poslušajte u razgovoru s Damirom Konestrom:


Damir Konestra o planinarskim Putovima Frankopana

Galerija
Planinarskim Putovima Frankopana, mapa, Foto: Neva Funčić/Radio Rijeka
Planinarskim Putovima Frankopana, dnevnik pohoda, Foto: Neva Funčić/Radio RijekaPlaninarskim Putovima Frankopana, Damir Konestra, PD Tuhobić, Foto: Neva Funčić/Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.