Hrvatski radio

Radio Rijeka

Peđa Grbin: "Imam puno povjerenje u Marka Filipovića i Zlatka Komadinu!"

21.12.2020.

13:35

Autor: Ivan Ribarić

Pedja Grbin danas u Rijeci podržao Filipovića i Komadinu (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Pedja Grbin danas u Rijeci podržao Filipovića i Komadinu (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Foto: - / -

Na predstojećim lokalnim izborima imam ogromno povjerenje u kandidata za gradonačelnika Rijeke Marka Filipovića, naglasio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin na konferenciji za medije održanoj na terasi hotela Continental u Rijeci, na kojoj su se čelnici stranke osvrnuli na događaje u 2020. godini.

Peđa Grbin istaknuo je i svoje povjerenje u primorsko-goranskog župana Zlatka Komadinu koji još nije odlučio hoće li ići u utrku za još jedan mandat.

Na konferenciji za medije Grbin je izrazio nezadovoljstvo zakašnjelim uvođenjem oštrijih mjera protiv koronavirusa, koje su po njegovom mišljenju trebale stupiti na snagu već prošlog mjeseca. Naglasio je kako SDP neće u stečaj, odnosno da je financijska situacija u stranci pod kontrolom.

"Vlada Republike Hrvatske nije se povela primjerom Rijeke i Primorsko-goranske županije, i pokazala kako na vrijeme djelovati i pomoći svojim ljudima u doba pandemije", naglasio je Grbin. 

Zamjenik riječkoga gradonačelnika Marko Filipović istaknuo je kako je unatoč pandemiji postignuto jako puno ciljeva. Posebno je naglasio otvaranje Europske prijestolnice kulture te njenu provedbu, unatoč restrikcijama. "Kultura je glavno obilježje ove godine u Rijeci, ali ne smijemo zaboraviti ni mnoge projekte koji su već realizirani ili su u svojoj završnoj fazi, poput Palače šećerane i nove riječke bolnice", istaknuo je.

U idućoj godini ostanimo pozitivni i budimo negativni, poruka je s konferencije za medije SDP-a danas u Rijeci. O stanju s pandemijom, novim oštrim mjerama i o turbulentoj godini koja je iza SDP-a, razgovarali smo s predsjednikom stranke Peđom Grbinom:

Grbin: "Imam puno povjerenje u Filipovića i Komadinu!"

Filipović, Grbin i Komadina na terasi Konta (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Filipović, Grbin i Komadina na terasi Konta (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.