Hrvatski radio

Radio Rijeka

Peršić Živadinov: "Dobra epidemiološka situacija preduvjet je za sezonu!"

03.03.2021.

14:59

Autor: Nenad Lučić

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Popuštanje epidemioloških mjera i otvaranje ugostiteljskih terasa za turizam PGŽ-a poticajan je iskorak u razdoblju priprema za sezonu. No, ne treba zanemariti podatke koji ukazuju da je posljednjih dana broj novooboljelih od koronavirusa na županijskoj i državnoj razini ipak u blagom porastu.

Zbog toga, uz informacije s inozemnih tržišta, istovremeno treba pažljivo pratiti i preporuke epidemiologa, ističe direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

"Odluka  o otvaranju terasa ugostiteljskih objekata ne znači smanjivanje mjera opreza. Naime, želimo li uspješnu sezonu, moramo biti svjesni da u ovom trenutku ponajprije moramo voditi računa o epidemiološkoj situaciji", naglašava Peršić Živadinov.

Kaže kako zanimanje za dolascima na inozemnim tržištima postoji. "Nismo u mogućnosti neposredno odrađivati nastupe na sajmovima i prezentacije, no to se sve odvija online. Upita ima iznimno mnogo, no epidemiološka situacija mora biti dobra jer to je glavni preduvjet na kojem možemo graditi bilo što drugo", upozorava. Poslušajte izjavu:

Uspjeh sezone ovisi o epidemiološkoj situaciji, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.