Hrvatski radio

Radio Rijeka

Peršić Živadinov: Porasla je potražnja za objektima više kategorije

08.06.2022.

14:30

Autor: Josip Krmpotić

Češki turisti stigli u Rijeku

Češki turisti stigli u Rijeku

Foto: Goran Kovačić / PIXSELL

Sva su nam se ulaganja isplatila, prvih pet ovogodišnjih mjeseci na tragu je najboljih rezultata iz još uvijek rekordne 2019. godine. U dobru sezonu ne sumnja direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Sigurni smo da kvaliteta koju nudimo, gastronomija, brojna događanja, uz dobru promociju, privlače goste sa svih strana svijeta, tvrdi Irena Peršić Živadinov.


Dominiraju gosti iz Njemačke koji ostvaruju 30 posto stranih dolazaka. Veseli i sve veća zastupljenost domaćih gostiju, a stigao je i prvi vlak s turistima iz Češke. 


Njih je najviše u ovom dijelu godine privlačio otok Krk, potom crikveničko-vinodolska rivijera, a i Gorski kotar je zabilježio 24 posto više noćenja nego 2019. godine.


Uz dobru zračnu povezanost, zajedničke nastupe i želju da Kvarner kao regija pokaže svu svoju ljepotu, uopće ne sumnjamo u jako dobru sezonu, poslušajte izjavu direktorice Peršić Živadinov:

Peršić Živadinov: Porasla je potražnja za objektima više kategorije

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.