Hrvatski radio

Radio Rijeka

Peruško u Opatiji: Nacrt nagodbe idući tjedan, honorari savjetnika smanjeni

18.05.2018.

16:10

Autor: Neva Funčić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Prvi nacrt nagodbe o Agrokoru bit će objavljen idućeg tjedna, a honorari savjetnika su smanjeni prije mjesec dana, rekao je izvanredni povjerenik u Agrokoru Fabris Peruško na konferenciji o novčanom tržištu u Opatiji.

"Dug od 7 milijardi eura nastajao je dvadeset godina, a nastojimo ga riješiti u godinu dana", rekao je u Opatiji izvanredni povjerenik Fabris Peruško. Do sada je isplaćeno 490 milijuna duga Agrokora, stabilizirano poslovanje i s ključnim vjerovnicima dogovoren okvir nagodbe.

"Danas smo završili prvi nacrt nagodbe, noćas smo u Opatiji pisali do dva i pol, u dogovoru sa svim grupama vjerovnika i njihovim odvjetnicima. Bit će objavljen idući tjedan", rekao je Peruško te dodao kako je uvjeren u sklapanje nagodbe u zakonskom roku do 10. srpnja.

Na novinarsko pitanje ustvrdio je kako neće biti vremena za formiranje stalnog vjerovničkog vijeća, već da će o nagodbi pregovarati s privremenim. Pregovara se i s vjerovnicima koji osporavaju dio tražbina i jamstava, a na pitanje o honorarima savjetnika, Peruško je rekao je kako su izdaci za savjetnike smanjeni od 10. travnja.

"Između 10 i 30 posto su manji honorari, a s vjerovnicima je dogovoreno da točne iznose i adrese objavimo na kraju pregovora, nakon sklapanja nagodbe. Očekuje se da ukupni troškovi savjetnika neće premašiti jedan posto duga Agrokora, što je manje nego u sličnim postupcima u svijetu", rekao je Peruško. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.