Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:18 / 27.07.2017.

Autor: Boris Kanazir

Pet ozlijeđenih u 11 nesreća, oprezno zbog divljači na cestama!

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tijekom srijede na cestama u Primorsko-goranskoj županiji dogodilo se 11 prometnih nesreća. Pet osoba je ozlijeđeno, a osim automobila i motocikala, u nesrećama je sudjelovala i - divljač. Stoga policija vozače ponovno poziva na oprez, posebno na cestama izvan naselja rano ujutro i kasno navečer.

U ukupno 11 nesreća, koliko ih je primorsko-goranska policija zabilježila tijekom srijede, lakše je ozlijeđeno pet osoba. To su trojica vozača motocikala, vozač automobila te putnica iz osobnoga automobila.

Dva vozača policija je jučer zatekla za upravljačima automobila unatoč ranije izrečenoj zabrani. Jedan je zaustavljen na graničnome prijelazu u Rupi, u izlasku iz Hrvatske, a drugoga su policajci zaustavili u Jušićima. Osim zabrane, drugi vozač bio je i pijan - izmjereno mu je 1,73 promila alkohola!

Na opatjskom području, kod Opatije i Veprinca, jučer su se dogodile i dvije nesreće u kojima je sudjelovala srneća divljač. Iz policije stoga ponovno poručuju vozačima da budu posebno oprezni na cestama izvan naselja te rano ujutro i kasno navečer. Ako se utvrdi da se vozilo u trenutku naleta na divljač kretalo prebrzo ili na koji drugi način kršilo prometne propise, vozač će prekršajno odgovarati za izazivanje nesreće.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.