Hrvatski radio

Radio Rijeka

Peto izdanje dječjeg obiteljskog festivala "Džep"

09.07.2020.

12:16

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Peti jubilarni „Džep" - dječji obiteljski festival malih i minijaturnih scena održat će se 12. srpnja 2020. na lokacijama „Najmanjeg kazališta na svijetu" i starogradske jezgre srednjovjekovnog gradića Brseča u organizaciji „Najmanjeg kazališta na svijetu" Teatra Oz.

„Džep" potiče i promovira kazališta koje njeguju male i minijaturne kazališne forme, ali i sve druge umjetnosti i umjetnike koji svoje radove „pakiraju u malo i minijaturno". Ove godine program se sastoji od jedne radionice za djecu, jedne predstave za djecu, jedne izložbe, jednog glazbenog programa za najmlađe, obitelj, ljubitelje kazališta i umjetnosti i sve one koji će to tek postati. Programi su prilagođeni obiteljima, posebno djeci uzrasta od 5 - 13 godina.

Unikatne džepove - zaštitni i nezabilazni znak ove kazališne manifestacije izradila je zagrebačka umjetnica Amalija Albaneže. Džepovi se dodijeljuju svim izvođačima festivala, ali i publika će imati mogućnost „prisvojiti sebi" jedan takav džep. Pomno odobrani programi progovaraju upravo o osjećajima koje smo prolazili kroz izolaciju s dolaskom COVIDA-19. Bude zajedništvo, ali i snagu pojedinca, razumijevanje čovjeka za čovjeka sa svim svojim manama i vrlinama. Osvještavaju i pomažu u prevladavanju strahova i boljem razumijevanju osjećaja usamljenosti, izolacije, prolaznosti života, promjena, gubitaka te životnih ljepota i darova.

Imate priliku da kroz umjetnički uzbudljive sadržaje na trenutak zastanete u potrazi za izgubljenim vremenom i da se otvorena srca prepustite imaginaciji, da se usudite sanjati i zajedno s nama prisjetite da male stvari i mali trenuci nisu mali. O ovogodišnjem Džepu, sa Mihaelom Sirotnjak Železnik i Antonom Železnikom, razgovarala je Gloria Fabijanić Jelović.

Festival Džep - razgovor, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.