Hrvatski radio

Radio Rijeka

Petorica kriminalaca optužena za 32 kaznena djela, pljačkali i bankomate

29.05.2020.

13:32

Autor: Vladimir Jurić

Detalj iz policijske akcije prikazan novinarima (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Detalj iz policijske akcije prikazan novinarima (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Petorica organiziranih kriminalaca u dobi između 30 i 42 godine, s prebivalištem u Zagrebu i Krapinsko-zagorskoj županiji, optužena su za 32 kaznena djela, od čega 11 teških krađa, odnosno pljačke bankomata, rečeno je na izvanrednoj konferenciji u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj u Rijeci.

Provalnici su samo od pljačke bankomata došli do materijalnoog iznosa od 3,2 milijuna kuna, pri čemu su načinili i štetu od preko 600 tisuća kuna jer su uništili bankomate i prostore gdje su bili smješteni. Na području Policijske uprave primorsko-goranske optuženi su opljačkali četiri bankomata - u Kostreni, Hreljinu, Lovranu i Dražicama.

Od 11 pljački, sedam im je uspjelo, dok su četiri ostale u pokušaju. Iste osobe su optužene da su istu vrstu pljačke imali i u okolnim zemljama. Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku u Rijeci i prijavljeni nadležnim državnim institucijama.

Poslušajte što su nam o policijskoj akciji rekli načelnik Odjela kriminaliteta Robert Tomac i voditeljica Suzbijanja općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske Blaženka Čačić:

Robert Tomac, pripremio Vladimir Jurić

Blaženka Čačić, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.