Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pettisućiti matuljski gost: za uspjeh zaslužni ljubav i profesionalnost

14.08.2015.

13:29

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Matuljska turistička zajednica ugostila je danas pettisućitog gosta - jedanaestogodišnjaka iz Milana. Tajna uspjeha je da se svake godine u ponudu doda ponešto novo i da se domaćini pokušaju prilagoditi svakom gostu.

Na adresi Rupa 73 danas slavlje - stigao je pettisućiti gost, 11-ogodišnji žitelj Milana Andrea Lecci. Stigli su i rekordi: nadmašena je prošlogodišnja sezona za čak 23 posto, a ovogodišnji je srpanj 40 posto jači od lanjskog. Zato i ne čudi što se u obitelji Vitomira Surine u Rupi, uz goste slavljenike, točio pjenušac i nazdravljalo uspjehu.

Napravljena je torta s brojkom 5000, dame su dobile cvijeće, a u Turističkoj zajednici Općine Matulji shvatili su da uspjeha i sreće nema bez dva detalja: ljubavi i profesionalnog pristupa gostu. Direktorica Marijana Kalčić Grlaš ovom je prigodom zahvalila svim privatnim iznajmljivačima i onima koji će to tek postati što se trude da gosti osjećaju tako da dogodine opet dođu.

U Matuljima je 120 privatnih iznajmljivača, više od 800 postelja, a obitelj Surina, koja je ugostila pettisućitog turista, ovim se poslom bavi 37 godina. "Svake godine gostu treba ponuditi nešto novo: stolni tenis, košarku... Moramo se organizirati i prilagoditi njima jer ako gost hoće na 450 metara ventilator, ti odeš i kupiš mu ventilator", objašnjava gospođa Željka Surina.

Ove godine u Općinu Matulji već je došlo četriristotinjak gostiju - sa Sardinije, iz Brazila, Velike Britanije, Rusije, Kine, Francuske, Izraela i dakako Italije. Poslušajte prilog sa svečanosti u Rupi:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.