Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGS: Hrvatska ne smije postati policijska država

11.07.2016.

12:59

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska može biti samo građanska demokratska država! Predstavnici PGS-a su, na konferenciji za novinare u Rijeci, upozorili na borbu Mosta i HDZ-a oko kontrole sigurnosnih službi. U predstojećoj kampanji govorit će se o tome tko je koga prevario.

HasanbegovićNakić i Šustar su tri tehnička ministra čiji su istupi i odluke dobili najviše negativnih ocjena, podsjetila je dopredsjednica PGS-a Tea Mičić Badurina te zaključila da Mostova šutnja o svemu što su rekli i učinili znači podršku HDZ-u, a onda će svaki glas za Most biti glas za HDZ. Osvrnuvši se aktualnu situaciju zaključila je i to da ni kandidatura Andreja Plenkovića za novog predsjednika HDZ-a ne ulijeva povjerenje jer iza njega stoji ista ekipa koja je prije koji mjesec slavila Tomislava Karamarka

Parlamentarna demokracija u Hrvatskoj – to je stajalište od kojeg PGS ne odstupa, istaknuo je počasni predsjednik stranke Nikola Ivaniš. Tijekom mandata najgore vlade u hrvatskoj povijesti Most i HDZ najviše vremena potrošili su boreći se za kontrolu sigurnosnih službi, naglasio je Ivaniš dodavši da obje stranke vide Hrvatsku kao policijsku državu. Upozorio je da trenutno ne postoji nadzor civilnog društva nad sigurnosnim službama, ali da Hrvatska može biti samo građanska demokratska država.

Riječki umjetnik Edvin Liverić siguran je da će na čelo ministarstva kulture u novom mandatu doći čovjek s kojim će se moći komunicirati. Podsjetio je da će sadašnji ministar, koji Rijeci nije niti javno čestitao što je postala Europska prijestolnica kulture 2020., tu dužnost obavljati još barem do prosinca, što nije kratak period. A što se Rijeke EPK tiče, sve dosadašnje uspješne prijestolnice u programima su se oslanjale na vlastite snage.

Poslušajte izjave Ivaniša i Liverića:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.