Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGS, IDS i Lista za Rijeku zajedno i u sedmoj izbornoj jedinici

09.08.2016.

15:39

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Koalicijski ugovor regionalnih stranaka PGS-a, IDS-a i Liste za Rijeku potpisan je danas u Kastvu i za sedmu izbornu jedinicu - prvi put zajednički izlaze na izbore u toj izbornoj jedinici u kojoj 16 posto čine građani PGŽ pa im žele omogućiti da i oni dobiju regionalne zastupnike u Saboru.

Zašto bi građani sedme izborne jedinice glasovali za ovu koaliciju, tumači Daro Vasilić iz PGS-a: "Uz svjetonazor, lijevi liberalni centar, imamo mogućnost izabrati zastupnike koji zastupaju prostor i projekte za građane svoga kraja." Dodaje da se može glasovati za jačanje veza s gradom Rijekom, za unapređenje javnog prijevoza i servisa gradskom prstenu te za izjednačavanje standarda Rijeke i zaleđa.

A kada je riječ o Gorskom kotaru, ističe Vasilić, onda je to upravljanje šumama i poljoprivredom kao i drugim resursima za razvoj gospodarstva i razvoj lokalnih sredina.

Boris Miletić iz IDS-a podsjetio je da u Hrvatskoj, trenutno, od 100 kuna plaćenog poreza, 90 ostaje državnoj blagajni, a ostalih 10 kuna dijele svi gradovi, općine i županije. Osim Grada Zagreba svi ostali raspolažu sa svega pet posto fiskalnog kapaciteta, istaknuo je.

Danko Švorinić iz Liste za Rijeku podsjeto je na multikulturalnost i civilizacijske stečevine Istre i Rijeke: "Pa bih dodao da će i Hrvatska bolje izgledati kada budu izgledali kao Istra i Rijeka."

Poslušajte što su iz Kastva poručili predstavnici koalicije PGS-a, IDS-a i Liste za Rijeku:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.