Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGS: Izvršna vlast u Rijeci dobro funkcionira i nema kupovanja glasova

31.10.2018.

14:21

Autor: Lea Domijan Fišter

PGS-ovci danas pred novinarima (Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka)

PGS-ovci danas pred novinarima (Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Nastavlja se polemiziranje riječkih gradskih vijećnika o aktualnoj situaciji. Dio njih traži nove izbore i smjenu gradonačelnika, a PGS reagira na jučerašnju HDZ- ovu konferenciju za novinare, tvrdeći da u Rijeci nema kupovanja glasova i ne znaju ni za kakav pripremljeni ugovor s Listom za Rijeku.

Tvrde da izvršna vlast u Gradu Rijeci funkcionira dobro, osim što s ne provodi ono za što zakon predviđa da je potrebna odluka Gradskog vijeća. Za nedonošenje takvih odluka krivi su HDZ, Most, Akcija mladih, Živi zid i poneki nezavisni, a ako žele nove izbore i imaju većinu, neka ne izglasaju proračun!

Neglasovanjem i bojkotiranjem ne postupaju u korist građana, poručuju gradski vijećnici PGS-a. Nikola Ivaniš je na kraju  poručio HDZ-ovim vijećnicima Josipu Ostrogoviću i Ivoni Milinović da po stranačkim HDZ-ovim kanalima provjere kod ministra Marića "gdje je zapelo".

Ministar je još prije nekoliko mjeseci bio najavio da će sav porez na dohodak pripasti lokalnoj samouopravi. Da Grad Rijeka dobije taj novac, funkcionirao bi još bolje, zaključio je Ivaniš, pun pohvala za rad riječke gradske uprave. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.