Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGS: Kako spriječiti izgradnju plutajućeg LNG terminala na Krku?

01.03.2019.

13:21

Autor: Olivera Vinković

Nikola Ivaniš, Tea Mičić Badurina, Franjo Butorac (foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka)

Nikola Ivaniš, Tea Mičić Badurina, Franjo Butorac (foto: Olivera Vinković / Radio Rijeka)

Foto: - / -

"Kako spriječiti izgradnju plutajućeg LNG terminala na Krku" - tema je konferencije PGS-a danas u Rijeci, gdje su sudionici naglasili maćehinski odnos države prema Primorsko-goranskoj županiji te provođenje politika Vlada nekih drugih država.

Ipak, pravdu se može tražiti i na europskim sudovima, naglasili su danas u PGS-u.  

"D
a li je to politika koju vode vlada i nadležna ministarstva ili je to dio politike koju nam netko drugi diktira. Moj osobni stav je da smo mi zapravo jedna polukolonijalna zemlja i na mig Amerike ili ne zna koga se provodi sve ono za što se dobije nalog da se provede pri čemu su interesi lokalne zajednice i ljudi koji žive na tom području potpuno marginačni", pita se politički tajnik PGS-a Franjo Butorac.

"Ovoj Vladi su inače puna usta domoljublja pa se pitam iskazuje li se zaista domoljublje time što se praktički svjesno dopušta da se uništi Kvarner, turizam, ribarstvo, sve prateće djelatnosti toga kraja unatoč ocjenama stručnjaka koji upozoravaju na štetnost ovakvog projekta," izjavila je zamjenica predsjednika PGS-a Tea Mičić Badurina.

Poslušajte:

PGS o LNG-u, pripremila Olivera Vinković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.