Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGS: Ljudima poput Glasnovića treba onemogućiti ulazak u Sabor

26.09.2016.

13:20

Autor: Antonela Galić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska je zahvaljujući HDZ-u i Mostu postala primitivna, ustašoidna država u kojoj se nasilje tolerira, podržava, pa i potpisuje i apsolutno ništa ne poduzima se da bi se to spriječilo, poručili su PGS-ovci dajući podršku studentima Filozofskoga fakulteta u Zagrebu.

Dajemo punu podršku studentima Filozofskoga fakulteta u Zagrebu, koji doživljavaju uvođenje diktature na centar slobodnih misli, rekla je na konferenciji za novinare u Rijeci zamjenica predsjednika Primorsko-goranskoga saveza Tea Mičić Badurina.

Od Sabora PGS-ovci traže da donese zakon da ljudi poput zastupnika Željka Glasnovića, koji šire mržnju i ne žele modernu i prosvijećenu Hrvatsku, ne mogu sjediti u Saboru te da se u dijaspori ukine pravo glasanja. "Pokušava se stvoriti klerikalna država i mi im poručujemo da to neće proći. No pasaran", kaže Mičić Badurina.

Tehnička vlada i ministrica nemaju legitimitet za promjene u obiteljskom zakonu, naglasio je dopredsjednik riječkoga PGS-a Viktor Ivaniš. Promjene će dovesti do toga da osobe koje se ne vjenčaju pred oltarom više neće imati pravo na posvojenje djece. To je zajamčena redukcija prava dijela građana koji u ovoj zemlji žive i plaćaju porez, rekao Ivaniš. Poslušajte izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.