Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGS na parlamentarne izbore izlazi u koaliciji s IDS-om

18.09.2015.

19:36

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Primorsko-goranski savez odlučio je na sjednici Vijeća te stranke da na parlamentarne izbore izlazi u koaliciji s IDS-om. Potvrdio je to novinarima nakon sjednice u Rijeci predsjednik stranke Darijo Vasilić.

Očekujemo da će se ostvariti sinergija zajedničkog izlaska na izbore i donijeti dobre rezultate, dodao je Vasilić. Istaknuo je da očekuju ulazak četiri zastupnika sa zajedničke liste u Hrvatski sabor. Po dogovoru s IDS-om, tri prva kandidata na listi su iz IDS-a, a četvrti iz PGS-a i to Darijo Vasilić

Vasilić je rekao da se kandidacijska lista temelji na rezultatima prošlih parlamentarnih izbora, po kojima je IDS imao tri saborska zastupnika, a PGS nije imao nijednoga.

Borit ćemo se za projekte Istre, Rijeke i Kvarnera jer se regionalne stranke za to trebaju i zauzimati. Interes će nam biti i reforma javne uprave, ali ne sama zbog sebe, nego zbog gospodarskih ciljeva, istaknuo je.

Kako je rekao Vasilić, razgovore s IDS-om o izbornoj suradnji počeli su proljetos. Na Vijeću PGS-a danas je odluka donesena jednoglasno, što govori o dobrom ozračju vezanom uz tu suradnju.

Na novinarsko pitanje o mogućoj suradnji s koalicijom Uspješna Hrvatska i Listom za Rijeku, Vasilić je odgovorio da će PGS s njima razgovarati nakon izbora. S Ivom Josipovićem smo pregovarali, ali je nakon toga došlo do promjena, koalirao je s Narodnom strankom - Reformistima te je najavljeno da će na njihovoj listi biti Slavko Linić. Na pitanje zašto je problematično pojavljivanje Linića na listi, Vasilić je odgovorio kako je on nezavisni kandidat, a PGS koalira s političkim strankama.

Koalicijski sporazum IDS i PGS potpisat će u utorak u Puli. Regionalizam postaje pitanje od najvećeg značenja za Hrvatsku uoči predstojećih parlamentarnih izbora istaknuo je Vasilić sinoć, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.