Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGS o grijanju: Zima pred vratima, kriteriji dodatno postroženi

21.09.2015.

12:37

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sezona grijanja je tu, zima je pred vratima, a veći napredak po pitanju cijene centralnog grijanja u Rijeci nije postignut, upozorili su na konferenciji za novinare članovi Primorsko-goranskoga saveza.

Vlada je usvojila izmjene i dopune Zakona o toplinskoj energiji i to prema nacrtu prijedloga koji je donio upravo Energo, istaknula je predsjednica riječkoga PGS-a Tea Mičić Badurina"Iako se prije ljeta obećavalo da će se izmjenama zakona olakšati isključivanje sa sustava, vidimo da se napravilo upravo suprotno", kaže Mičić Badurina.

Pojedini kriteriji još su se više postrožili, a kazne građanima za nepridržavanje propisa su se povećale, upozoravaju PGS-ovci. Sada stanari koji se žele isključiti iz sustava centralnog grijanja moraju prikupiti 90 posto potpisa sustanara. Za preostalih 10 posto koji žele ostati u sustavu, moraju osigurati novi sustav grijanja i pripremu potrošne tople vode, odnosno njihovu nabavu i ugradnju, objasnila je Tea Mičić Badurina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.