Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGS o HNS-ovu potezu: To je besramna politička trgovina

08.06.2017.

15:20

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Primorsko-goranski savez zadovoljan je rezultatima lokalnih izbora. Potvrdili su po četri vijećnika u županijskoj skupštini i tri u gradskom vijeću Rijeke, imaju gradonačelnika Krka te načelnike u Jelenju i Mošćeničkoj Dragi.

Izbornim uspjehom u PGS-u smatraju i 13 SDP-ovih gradonačelnika i načelnika koje su podržali, a imaju i tri zamjenika - u Rijeci, Viškovu i Klani. Rezultate lokalnih izbora predstavio je predsjednik stranke, gradonačelnik Krka u sedmom mandatu Darijo Vasilić, ističući da je PGS stabilan i bez lutanja.

Uveo je time u drugu temu današnje konferencije za novinare - komentar na aktualna događanja u Hrvatskoj. Preokret, kojim HNS ulazi u HDZ-ovu Vladu, Franjo Butorac naziva besramnom političkom trgovinom. Taj zaokret iz sredine udesno komentirao je i Nikola Ivaniš, naglasivši da je PGS nekada odlično surađivao s HNS-om.

Ovakav rasplet negativno je iznenađenje i za birače, ali i za dio članstva te stranke, nastavlja Ivaniš i dodaje da je ovaj slučaj dokaz da se politički problemi rješavaju na nepolitički način - trgovinom. Pita se i kako je moguće da Predrag Štromar, koji je prije četiri dana izgubio izbore za varaždinskoga župana sada ulazi u vlast na državnoj razini. Poslušajte izjave Ivaniša i Butorca:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.