Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGS Rijeke: Neformalni savez protiv gradonačelnika je politički nezreo

17.04.2018.

13:13

Autor: Josip Krmpotić

Članovi PGS-a rijeke pred novinarima (Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka)

Članovi PGS-a rijeke pred novinarima (Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

PGS je protiv bilo kakve destrukcije u radu riječkog Gradskog vijeća. Tu smo i birani smo da bismo radili za boljitak grada i zato je ponašanje tzv. srednjeg bloka, koji zapravo i ne postoji, politički neozbiljno, rečeno je na konferenciji za novinare PGS-a u Rijeci.

Srednji blok, rekla je Tea Mičić Badurina, zamjenica Predsjednika PGS-a, je tek neformalni savez protiv gradonačelnika. I taj savez na eventualnim izborima nema nikakve šanse, zaključila je. Ali, u slučaju da ovakva situacija opstane i postane neodrživa PGS je spreman za izbore. 

Počasni predsjednik PGS-a Nikola Ivaniš ustvrdio je da se u tom savezu najprincipijelnije ponaša HDZ, dok su svi ostali u totalnoj kontri. Svi oni koji su u Zagrebu najveći protivnici HDZ-u, u Gradskom vijeću Rijeke su im najveći saveznici.

Njihovi posljednji potezi vezani uz neizglasavanje komunalne naknade govore puno o njima, rekla je Mičić Badurina i dodala da se sada hvale svjesnim smanjenjem proračuna: "...rezultat očitoga populizma i političke nezrelosti pa se postavlja pitanje političke odgovornosti. Ako djelujemo politički odgovorno, onda se ipak treba postaviti nešto drugačije." Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.