Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGS: U mnogim zemljama premijer bi dao ostavku u slučaju Hotmail!

16.05.2018.

14:25

Autor: Blanka Uzelac

S konferencije za novinare (Foto: Blanka Uzelac / HRT Radio Rijeka)

S konferencije za novinare (Foto: Blanka Uzelac / HRT Radio Rijeka)

Foto: - / -

U mnogim bi zemljama premijer dao ostavku u slučaju Hotmail, samo naš Plenković ne preuzima političku odgovornost za to što je učinila njegova potpredsjednica i ministrica, rekli su Edvard Badurina i Franjo Butorac na konferenciji za novinare PGS-a.

Milijunske honorare ljudi koji su pisali lex Agrokor na kraju platiti građani, a da se ni Todoriću ni drugima neće dogoditi ništa. "Postaje vam jasno da je to društvo na čelu s ministricom Martinom Dalić radilo sve za sebe, a ne za Agrokor ili za građane. Šteta koja je proizvedena Agrokorom i lex Agrokorom će se mjeriti jednoga dana u milijardama, sve će to na kraju platiti porezni obveznici, a glavni krivci preko Todorića do ove ekipe koja je radila lex Agrokor, do premijera koji je sve to šutke promatrao i tko zna kome pogodovao, vjerojatno će ostati nekažnjeni i opet će se ponoviti ista stara hrvatska priča: mnogo vike ni za što", rekao je Butorac.

Dodao je da je afera Hotmail anomalija hrvatskog društva i države, a cijeli je aparat do te mjere korumpiran i umrežen da nema ni zakona ni pravde te zaključio da je izazivanje novih izbora farsa, jer se ni novim izborima ništa ne bi promijenilo. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.