Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGS u utrku za Sabor ulazi kao stranka bez skandala!

27.12.2019.

14:18

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Tatjana Sandalj / HRT Radio Rijeka

Foto: Tatjana Sandalj / HRT Radio Rijeka

Foto: - / -

U godini kada će obilježiti 30. godinu osnivanja Primorsko-goranski savez ulazi kao stranka čija prošlost nije obilježena skandalima, naglasio je politički tajnik PGS-a Franjo Butorac i dodao da će na predstojećim izborima Darijo Vasilić kao predstavnik stranke ponovno ući u Sabor.

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić zadovoljan je sudjelovanjem stranke u koalicijama na izborima za EU parlament i za hrvatskog predsjednika i rezultatima što su ih te koalicije ostvarile u 8. izbornoj jedinici. 

PGS je aktivno zahtijevao ukidanje naplate mostarine za otok Krk, ali do danas nisu dobili odgovor. To je samo jedna od stranačkih aktivnosti što ih je izdvojila PGS-ova članica Gradskog vijeća Rijeke Tea Mičić Badurina. Zadovoljna je što je, nakon bure što ju je izazvala obnova broda Galeb, gradski proračun za iduću godinu prihvaćen u realtivno mirnoj atmosferi. 

PGS-ovka u vijeću Općine Viškovo Snježana Podobnik izdvojila je da je u općinski proračun za 2020. ušla Zvončarska kuća te projekt obnove osnovne škole na kojem upravo rade u suradnji s Primorsko-goranskom županijom.

Načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja podsjetio je da obnovljena ambulanta čeka tehnički prijem, da će najveća investicija u idućoj godini i dalje biti obnova osnovne škole na kojoj će radovi trajati još cijelu godinu. Uz reciklažno dvorište koje se gradi, kvalitetu života stanovnika poboljšat će nova javna rasvjeta, a cjelovita zamjena za LED svjetla bit će financirana uštedama u održavanju i potrošnji električne energije. 

Franjo Butorac istaknuo je slogan pod kojim će Darijo Vasilić pokušati ući u Sabor: "Ponosni na svoje ljude i naš zavičaj". Poslušajte više u tonskom zapisu s konferencije za novinare:

PGS novinarima i javnosti, pripremila Tatjana Sandalj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.