Hrvatski radio

Radio Rijeka

PGS za industriju u Rijeci

22.04.2013.

18:35

Autor: Hina / T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

PGS zalaže se za reindustrijalizaciju Rijeke, rekao je danas kandidat za riječkoga gradonačelnika Nikola Ivaniš, ogorčen navodima SDP-ove koalicije da Rijeci više nije potrebna industrija nego samo visoka tehnologija i promet.

O tome nikada nije raspravljalo Gradsko vijeće niti Poglavarstvo, a za takvu bi stratešku odrednicu trebali znati građani, rekao je Nikola Ivaniš na današnjoj konferenciji za novinare. Postindustrijski koncept razvoja znači pretvaranje Rijeke u grad zabave, u kojem će bogati dobro živjeti, a siromašni neće imati gdje raditi jer je industrija propala, smatra Ivaniš.

PGS se zalaže za reindustrijalizaciju, rekao je, ocijenivši da ni lokalna niti državna politika ne idu u tom smjeru. Bojan Kurelić, kandidat za zamjenika gradonačelnika iz Akcije mladih, koalicijskog partnera PGS-a u Rijeci, ustvrdio je da je Rijeka u proteklih 10 godina izgubila 10 posto stanovništva a nezaposlenost je povećana za 90 posto. Rijeku bivši i sadašnji gradonačelnik, Slavko Linić i Vojko Obersnel, vode u krivom smjeru. Dvadeset godina se govori o istim projektima a zapošljavanja nema, rekao je Kurelić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.